Zon, zee, strand, tropische temperaturen, halfnaakte lijven, geen verplichtingen of zorgen... een heerlijke combi! Het vakantiegevoel doet jouw libido met de temperaturen meestijgen. Ik deel alvast mijn top 6 om voor altijd met rode oortjes terug te denken aan die hete vakantie, of je nu als single of met je lief gaat:
0 Reacties
Ken je dat? De neiging om vervelende gevoelens maar niet te willen voelen? De neiging tot ontladen (seks, feesten), verdoven (alcohol, drugs) en afleiden (tv kijken, eten) is daar wanneer we pijn hebben. Een gevoel wat we niet voldoende bewust voelen, gaat richting het hoofd. We distantieren en dissocieren. We gaan onze gevoelens rationaliseren, analyseren, verdringen of verdedigen door ons te focussen op de mogelijk externe oorzaken. Relativeren, onszelf aanpraten dat het allemaal wel meevalt. ‘Het had veel erger kunnen zijn’ of − lekker spiritueel − ‘ook dit gaat voorbij’ of ‘het zal wel een reden hebben’. Piekeren: proberen te begrijpen en onder controle te brengen, in plaats van de pijn te voelen die er eigenlijk is. Klagen, protesteren, boos roepen dat het niet had mogen gebeuren en iemand anders of jezelf de schuld geven. En als je dat maar lang genoeg blijft doen, zit je vast (lekker veilig en vertrouwd, want we zijn wel stiekem een beetje verslaafd aan lijden) in een slachtofferrol en hoef je ook niets meer te voelen van de oorspronkelijke pijn.
Het valt allemaal onder vermijding als copingstrategie. Mag er allemaal zijn, we zijn ook maar mens en het leven is niet altijd makkelijk en soms wil je gewoon even de knop om, ‘nu even niet’. Echter vermijden is de makkelijke weg en de uitdaging ligt in het werkelijk VOELEN. Het oprecht doorvoelen van je gevoelens en emoties de vrije loop laten. En je daarna opgelucht voelen, weer ruimte om te ademen, voorbij de tunnelvisie naar een breder perspectief. DURF te voelen! Dát is de kracht van kwetsbaarheid. Kijk gerust je favo serie vanavond en drink je thee of slaapmutsje. Maar in plaats van daarna direct je bed in te rollen, blijf even in stilte zitten op de bank en voel wat er te voelen valt. Voel je lijf, haal een paar keer diem adem, in door je neus en met een zucht uit je mond, ontspannen kaak. Als je je even bewust de rem eraf haalt en je gevoelens de vrije loop laat, kun je plots iets voelen waarvan je niet wist dat het er was. Of er komen spontaan tranen op. Pure authentieke emotie die opkomt zodra je jezelf toestaat te voelen hoe je er bij zit, wat er speelt. Emotie = energie in motie, in beweging. Ofwel, gevoel dat stroomt. Wanneer je je gevoelens onderdrukt, stagneert je energie en daarmee jouw innerlijke kracht, wat kan leiden tot depressie. Depressie = de pressie; iets wordt onderdrukt en onderdrukken kost enorm veel energie; waardoor je je moe en futloos voelt. Water wil ook stromen; als dat stagneert gaat het rotten. Zo valt elke ziekte, aandoening en elk kwaaltje uiteindelijk te herleiden tot emotionele ballast dat niet gevoeld en geuit mocht worden. Elke authentieke emotie die gezien en geuit mag worden, duurt maar een paar minuten, zoals bij een kind, dat nog geen weerstand kent en simpelweg voelt wat er te voelen valt en uit wat geuit wil worden. Als je bij een kind die emotie toont direct denkt of misschien wel zegt dat het moet stoppen, zeg je dat dan ook tegen jezelf wanneer er gevoelens opkomen? Nee, je toont begrip (“ik snap dat je het niet leuk vindt dat je niet nog een koekje mag”) en je laat het even uitrazen - i.p.v. vasthouden en onderdrukken. Waarom dat 'voelen' nou zo belangrijk is en we niet gewoon lekker moeten blijven vermijden? Omdat je leven er intens veel rijker op wordt. Ja, aan beide kanten. Je voelt meer pijn maar ook meer vreugde. No pain no gain. Een rijk gevoelsleven of een valse monotone lijn. Wanneer je je gevoel onderdrukt doe je dat niet alleen met pijn maar ook met de happy happy joy joy vibes. Plus, het kost enorm veel energie om iets te onderdrukken. Zonde. Kun je beter gebruiken om de slingers op te hangen. |
Informatief, educatief, inspirerend, empowering, prikkelend en een tikkeltje provocatief. Archieven
Maart 2021
Categorieën#14 / 60 Seksbloggers NL/Belgie 2018
|